9 voordelen van grindplaten!

Het gebruik van grindmatten is ideaal voor parkeerplaatsen, paden en terrassen. Hieronder zetten we de voordelen van grindmatten voor u op een rij, zodat u weet waarom wij ze beter vinden dan asfaltering of betegeling.

1. Gemakkelijk te leggen

Voor tuinpaden hoeft u alleen de grond te egaliseren. Voor parkeerplaatsen en opritten raden we een onderlaag van 20-30 centimeter gebroken puin aan.

2. Natuurlijke uitstraling

Grind en split zien er natuurlijk en chique uit. Ze maken een goede eerste indruk, of het nu gaat om een oprit, een parkeerplaats, uw tuin of een manege.

3. Waterdoorlatend

Grindmatten laten water door, wat de belasting op het riool bij hevige regenval vermindert. Dit voorkomt ook kuilen en plassen op de ondergrond.

4. Inbraakwerend

Inbrekers vermijden geluid. Grindmatten met grind maken geluid als erover gelopen wordt, waardoor uw huis minder aantrekkelijk is voor inbrekers.

5. Onderhoudsarm

Grindplaten vereisen weinig onderhoud. Kiezels en split blijven op hun plaats en verzakken niet als u zich aan de plaatsingsvoorschriften houdt.

6. Kostenbesparend

Grindplaten zijn meestal voordeliger dan bestraten of asfalteren. Bovendien bespaart u kosten en tijd in onderhoud.

7. Geen spoorvorming of kuilen

Grindmatten bieden voldoende draagkracht om sporen en kuilen te voorkomen, zelfs onder zware belasting zoals auto’s en campers.

8. Weerbestendig en duurzaam

Grindmatten zijn bestand tegen hitte, vorst en regen. Het gerecycled plastic en de geperste platen zorgen ervoor dat ze nauwelijks verouderen, zodat u er jaren plezier van hebt.

9. Subsidiemogelijkheden

Veel gemeenten en waterschappen bieden subsidies voor het vervangen van straatwerk door waterdoorlatende oplossingen. Controleer bij uw gemeente of er een subsidieregeling is voordat u begint met de aanleg en profiteer hiervan.

Op zoek naar de beste grindplaten?

Wil je graag grindplaten in je tuin leggen. Onze grindplaten zijn van de beste kwaliteit. Heb je meer informatie nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor je klaar.