Wat is een grindmat en waarom zou je hiervoor kiezen?

Wilt u graag een mooi grindpad op uw oprit maar niet steeds last hebben van spoorvorming, waardoor u het grind steeds moet aanharken? Kies dan voor het gemak van grindmatten. Ze zijn heel eenvoudig om aan te leggen waardoor ze zowel onder professionals als doe-het-zelvers populair zijn. Maar wat zijn grindmatten precies en waarom zijn ze zo handig? Wij leggen het u graag uit.

Wat is een grindmat?

Grindmatten zijn platen van stevig kunststof met een honingraatstructuur. Deze platen worden onder een laag grind of split gelegd. De honingraatcellen houden het grind stevig op zijn plaats, waardoor het niet meer verplaatst of verzakt. Een grindmat is ontzettend stevig en voorkomt spoorvorming en verzakkingen.

Waarom kiezen voor grindmatten?

Er zijn meerdere voordelen te benoemen om grindmatten te gebruiken. Wij sommen hieronder de belangrijkste voor u op.

  • Stabiliteit: door grindmatten te gebruiken bent u verzekerd van een stabiele ondergrond waardoor uw grindpad er altijd netjes en verzorgd uitziet.
  • Onderhoud: doordat het grind niet meer kan verplaatsen, is uw pad minder snel modderig waardoor er veel minder onderhoud aan zit.
  • Onkruidgroei: grindmatten beperken de groei van onkruid tussen de grindstenen.
  • Waterdoorlatend: grindmatten zijn waterdoorlatend, waardoor water goed kan wegtrekken. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat er geen vervelende plassen ontstaan op uw oprit of in de tuin.
  • Snel en eenvoudig te leggen: grindmatten zijn gemakkelijk zelf te leggen.

Waarvoor worden grindmatten gebruikt?

Grindmatten zijn veelzijdig en kunnen op verschillende plaatsen worden toegepast. Denk hierbij aan opritten, tuinpaden en terrassen. Grindmatten zorgen voor stabiliteit en geven een mooie, nette uitstraling.

Verschillende soorten grindmatten

Grindplaten zijn er in vele soorten en maten. Wat ze gemeen hebben is dat ze bestaan uit een stevig kunststof profiel met open vakjes. Grindmatten zijn onder te verdelen in 2 categorieën. De eerste categorie is geschikt voor licht verkeer zoals fietsers en voor wandelpaden. De tweede categorie is geschikt voor zwaar verkeer, zoals auto’s en vrachtwagens.

Op zoek naar de beste grindmatten?

Grindmatten  zijn een slimme en praktische oplossing voor iedereen die een mooi en onderhoudsvriendelijk grindpad wil aanleggen. Ze zorgen voor een stabiele ondergrond, beperken onkruidgroei en zijn eenvoudig te leggen. Wil je meer weten over grindmatten of ben je op zoek naar de juiste mat voor jouw project? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar.